Maskepi

Etter den fantastiske responsen på Maskeball måtte det bare bli en bok til, den ble lansert oktober 2009.

Med min bakgrunn fra Haute Couture og fashion er nok mitt bidrag til håndarbeidsmiljøet mer motepreget enn tradisjonelt innen husflidsjangeren, denne boken ble mer i pakt med strikke- og hekletrendene man ser på den internasjonale catwalken.

Den positive responsen har vært overveldende. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle valfarte landet rundt og møte mengder av entusiastiske, kreative damer på strikkekaféer i regi av Husflidslagene, og få nye Facebook venner som har heklet meg mailer i bøtter og spann!

I Maskepi er det 135 trendy hekle- og strikkeoppskfiter, alt fra interiør, jakker, gensere, skjørt, kjoler, tunikaer, tights og strømpebukser, til leggings, pulsvanter, luer, skjerf, sjal, vesker, smykker, spiletoppkjoler og heklede borddekkingsting!

Jeg hadde til disposisjon et utrolig kult, kreativt, og ressurssterkt kvinnenettverk som trakk sammen i skapende prosesser med utrettelig kvinneenergi! Utrolige dyktige strikke- og hekledamer, Vibeke Mæles estetiske styling, Charlotte Spetalens sjelfulle fotografier, tålmodige modeller som stilte opp uansett vær, en utrolig kunnskapsrik og utholdende redaktør som ikke tok sommerferie og kreative designer Lise Mosveen, som med skremmende kort deadline la et vakkert puslespill av alle bildene, sitatene, tekstene og oppskriftene.

Boken som ble det nydelige resultatet, handler ikke bare om håndarbeid, men også om den kreative kraften som unnfanger idéer og lar dem manifestere seg i vakre masker!

Boken kan kjøpes i de fleste bokhandlere og i nettbutikken til Cappelen Damm

Kopi av Grå lappekjoleVeske med bobler

Vest med boblerPrikkete skjerf

Lang flettevestPaljettgenser 1

Grovstrikket jakke 1

Konvoluttskjørt - genserLang jakke 1Grovstrikket vest 2KnyteboleroGenser-tights og halshekling 1