Beltestakk

I atelieret mitt syr vi Beltestakker fra Øst-Telemark, både fordi vi er mange i storfamilien som har en tilknytning til området, og fordi jeg synes det er utrolig spennende med beltestakken som dengang var folkedrakt, men som ble til en av våre vakreste bunader ❤️

Når jeg skaper en beltestakk i de lekreste franske og italienske brokadene som dengang våre sjøfolk brakte hjem til Norge, blir det for meg å forene min franske Haute Couture utdannelse og yrkeserfaring med det ypperste vi i Norge har av kles- og motehistorie, nemlig vår fantastiske arv bevart gjennom vår bunad-tradisjon.

Jeg elsker de individuelle og kreative valgene man har muligheten til med beltestakkene: Farger, broderier, brokader, silkestoffer, bånd og forskjellige skjorter i lekre silker, sprakende farger og broderier.
Innenfor reglene, formen og håndverket av Beltestakken, kan man skape sin helt personlige stakk, slik kvinnene gjorde med materialene de hadde for hånden, moten dengang, med fargesansen, stilen og kreativiteten de behersket.

Våre beltestakker er sydd etter de klassiske reglene og prinsippene, men gjerne i fest-utgaver med silkeforkler og frodige brokadebånd, for det er jo til antrekk galla, nasjonaldagen og store anledninger vi bruker den flotte Beltestakken i vår tid. Her kan du lese om historien til Beltestakken
I Kari-Anne Pedersens bok Folkedrakt blir bunad finner du mye kunnskap.

Beltestakkene har som sagt store muligheter i valg av plaggdeler, sammensetning av materialer, broderier, brokader, silkestoffer, skjorter, bånd og tilbehør, derfor kan prisen variere ganske mye ettersom hva man velger. Men man kan starte ett sted, det morsomme med Beltestakken er nettopp å kunne ønske seg flere skjorter, den lille jakken, lekre skjerf og tilbehør å variere med i årene som kommer.

Ta en titt under på noen av beltestakkene vi har skapt 🌹🌹🌹
-Kom innom atelieret eller ta kontakt for en avtale hvis du ønsker at vi skal lage en beltestakk til deg.

- Hilsen Tine 🌹🌹🌹