Om meg

Etter utdannelsen på det franske moteakademiet École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne og praksistid hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris, startet jeg mitt eget Atelier Dolce Vita på Riddervolds plass i Oslo i 1982.

Der så et utall kreasjoner dagens lys, alt fra Haute Couture og brudekjoler, egne couture- og prêt-à-porter-kolleksjoner til kostymer for teater-, revyscener, konserter og show.

Jeg designer også kolleksjoner for konfeksjonsindustrien, uniformer og profileringsklær.
De siste årene har jeg også designet og utviklet strikkekolleksjoner og hekleoppskrifter for forlag, ukepressen og garnprodusenter.

Da barna ble født flyttet jeg mitt Atelier hjem og hadde heldigvis god plass til både 2 systuer og butikk.
Jeg har siden midten på -80 tallet vært lærlingebedrift, systuene er fylt opp av entusiastiske syersker og lærlinger.
Vi designer og syr kjoler på bestilling til enhver anledning, lager kolleksjonen «LIMITED EDITION» som du finner i Atelierbutikken vår og i MYSHOP, syr kostymer til artister, sangere og skuespillere, lager mye stoff til ukepressen, holder søm- og modelleringskurs og ellers hva vi måtte finne på å bli inspirert til å kreere!

Nesten helt fra starten i Atelier Dolce Vita har jeg holdt kurs i søm, modellering og kreativt arbeid for både de som ønsker utdannelse i faget, de som allerede tråkker på profesjonelle stier og for entusiastiske søm-amatører som gleder seg over å sy klær selv.

Strikk og hekling har jeg holdt på med fra jeg var liten, og siden 2008 har det kommet ut 7 strikkebøker og 3 sømbøker bøker med oppskrifter og kreative idéer til klær man kan lage selv på forlaget Cappelen Damm. I 2011 var jeg med og startet opp Egmont Hjemmet Mortensens kreativitetsmagasin MbyM, men som pga forandringene innen ukepressen har gått inn i Egmont Familiens Idèbøker som kommer ut jevnlig som temahefter innenfor strikk, hekling, søm og kreativ inspirasjon.

”Hennes kreativitet kjenner ingen grenser”
– Lilleba Brynhildsen, motejournalist Aftenposten

Høsten 2013 så nettbutikken SHOP dagens lys som en konsekvens av at stadig flere ønsket å kjøpe ferdig de håndstrikkede klærne som lages for bøker og ukeblader, mange har verken tid eller kapasitet til å strikke spesielt de store plaggene selv.

Gjennom et prosjekt for endel år siden kom jeg i kontakt med et norsk-initsiert bistandsprosjekt som gikk ut på å skaffe arbeid til kvinner på Sri Lanka.

For nå noen år siden ble jeg kontaktet av min produktutviklingskontakt, som kunne fortelle at de plutselig sto helt uten arbeid og var ganske fortvilte. Ved felles innsats har vi nå fått til en strikkebedrift, og vi har vært produktive i snart 10 år. De nydelige håndstrikkede plaggene strikket av disse utrolig fingernemme damene finner du i vår Aterlierbutikk, i shoppen og i enkelte butikker, bl.a. Bogstad Gård. Såfremt garnet ikke er gått ut av produksjon, kan du også bestille alle strikkeplagg jeg har designet og som du finner i mine bøker og i ukepressen.

Du er er hjertelig velkommen i atelierbutikken eller på kurs!