Haute Couture

Haute Couture betyr direkte oversatt «høy søm» og er betegnelsen på den høyeste formen for sømkunst som startet i Paris på andre halvdel av 1800-tallet. Da gikk de store designerne med Charles Frederick Worth i spissen i gang med å skape en kolleksjon med kreasjoner som de presenterte 2 ganger i året. Dette ble starten på de kjente, innflytelsesrike designernes lansering av moter og trender som tidens kvinner fulgte slavisk. Før denne perioden fantes det selvsagt svært dyktige syersker som skapte vakre kjoler i Paris, som den toneangivende sydamen til Marie Antoinette, Rose Bertin, men disse lagde ikke kolleksjoner, bare enkeltmodeller til sine prominente kunder.

På begynnelsen av 1900-tallet var det couturieren Paul Poiret som dominerte, og rundt første verdenskrig dukket så uforlignelige og emansiperte Coco Chanel opp. Hun rager fortsatt høyest blant dem som for alltid revolusjonerte kvinnenes påkledning, da hun inspirert av herrenes dress skapte drakten for kvinnene, fjernet de ubehagelige korsettene, fant opp «den lille sorte» og bijouteriene.

Da jeg på slutten av 1970-tallet startet på École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, sydde de store motehusene fortsatt de vakreste Haute Couture kreasjoner. En Haute Couture-kjole er en unikamodell spesielt skapt og sydd for den enkelte kunde. Etter endt praksistid  hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris, startet jeg mitt Atelier Dolce Vita på Riddervolds Plass i Oslo. I nærmere 15 år var dette Oslos største modellsømatelier og ved siden av å sy vakre gallakjoler, brudekjoler og lekre drakter til byens velkledde damer, hadde vi en utstrakt virksomhet med kostymer til teater, musikaler og artister samt konfeksjonsproduksjon og uniformer til en rekke hoteller, cruisebåter og OL på Lillehammer, for å nevne noe.

Siden høsten 2017 har jeg atelieret & butikk i Bogstadveien.
Vi syr vi kjoler, drakter, jakker, skjørt, bukser & topper til butikken og på bestilling, til enhver anledning, hverdag og fest.
Vi kreerer og syr brudekjoler, kostymer, ballkjoler og ellers hva hjertet måtte begjære! Hjertelig velkommen innom vårt atelier eller ta kontakt for en avtale.